Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Actie / Fantasy |120 minuten

3,32 1.704 stemmen

+ Mijn stem

401 reacties

Genre:Actie / Fantasy

Speelduur:120 minuten

Oorsprong:Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door:GuillermodelToro

Met onder meer:RonPerlman, SelmaBlair en LukeGoss

IMDb beoordeling:Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (2)7,0(287.739)

Gesproken taal:Engels

Releasedatum:21 augustus 2008

Plot Hellboy II: The Golden Army

"Believe it or not... He's the good guy."

Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.

Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (11)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (12)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (13)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (14)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (15)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (16)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (17)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (18)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (19)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (20)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (21)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (22)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (23)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (24)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (25)Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (26)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

128e in Top 250 beste fantasy films aller tijden

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Ron Perlman

Hellboy

Selma Blair

Liz Sherman

Doug Jones

Abe Sapien

John Alexander

Johann Krauss / Bethmoora Goblin

Luke Goss

Prince Nuada

Anna Walton

Princess Nuala

Jeffrey Tambor

Tom Manning

John Hurt

Trevor Bruttenholm

James Dodd

Johann Krauss

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments

  • 401 berichten
  • 49 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 401 BERICHTEN
  • 49 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123121314Volgende

Walter S.

  • 1516 berichten
  • 1190 stemmen

25 april 2019, 18:47 uur

Laatst deel 3 in de bios gezien, vorige week was deze op tv, dus ook maar eens gaan kijken. Geweldig vormgegeven, lust voor het oog. Verhaal zal allemaal wel, komt bij dit soort films altijd in grote lijnen op hetzelfde neer.

Prima film. Deel 1 heb ik volgens mij ook nog ergens liggen, nog nooit gezien, binnenkort maar eens kijken waar die ligt, heb ik ze alle drie gezien, wel in omgekeerde volgorde, maar wottefok.

scorsese

  • 11968 berichten
  • 10304 stemmen

24 juli 2019, 10:19 uur

Uitstekende film waarin een kroon die uit drie delen bestaat een onverwoestbaar leger tot leven kan wekken. Wat dit vervolg wat beter maakt is voornamelijk het verhaal wat een stuk avontuurlijker is. Guillermo Del Toro weet opnieuw een unieke wereld te creëren en het ziet er allemaal prachtig aangekleed uit. De cast weet het leuk te brengen en maakt dit een vermakelijke film.

Duke Nukem

  • 1548 berichten
  • 1836 stemmen

9 maart 2020, 14:07 uur

Deze tweede Hellboy is een stuk luchtiger dan de eerste, meer afgestemd op fantasy en humor, kortom meer stripverhaalachtig. Er zitten weer een pak leuke creatures in en de CGI is beter dan in het eerste deel. Sommige delen doen mij zelfs denken aan Star Wars. De decors zijn weer erg fantasierijk en de special effects zien er mooi uit. Er zit ook een goede vaart in de film. Ron Perlman en Selma Blair zetten hun rollen als Hellboy en Liz Sherman goed neer. Jeffrey Tambor stoort mij niet, hoewel hij weinig grappige dialoog heeft en hij me wat aan dr. Phil doet denken. De leukste personages zijn voor mij Johann Craus en Abraham Sapien. De Hellboy films zijn geen meesterwerken, maar wel altijd vermakelijk.

The Oceanic Six

  • 59575 berichten
  • 3970 stemmen

22 maart 2020, 22:03 uur

Na vorig jaar de Hellboy reboot in de bioscoop te hebben gekeken, heb ik dit weekend maar eens beide oude delen opgezet. Hellboy 1 viel me eigenlijk tegen in de herziening. Destijds tof, maar nu aardig ingehaald doordat de markt vol superhelden of superwezens nu echt gigantisch is. Het oogde ook gedateerd. Wel knap bedacht qua designs. Verder is het jammer dat er gewoon 0,0 blood en gore aanwezig is, wat wel bij Hellboy zou passen en wat de reboot in mijn ogen als dik pluspunt nu bezit.

Gelukkig doet The Golden Army het beter, al blijven bovengenoemde punten hier ook staan. Er is in twaalf jaar film gewoon veel veranderd. Visueel is het gewoon niet meer erg aantrekkelijk, al is het ook zeker niet lelijk. Maar het voelt wel als CGI uit een ver verleden. Zeker Hellboy zelf kan er nog prima mee door, maar bijvoorbeeld het gouden leger heeft z'n beste tijd wel gehad. De film zelf is vooral veel leuker dan de voorganger. Een leuker verhaal en veel meer fun. Qua humor hebben ze de boel echt opgeschroefd en dat pakt goed uit. Del Toro heeft nog steeds veel talent en laat hier wederom zien dat hij heel goed is in het bedenken van fantasiewerelden.

Toch blijft mijn eerder gegeven vier sterren niet staan. Ik heb me een avondje vermaakt, maar echt top is dit voor mij zeker niet. Toch is het wel jammer dat Del Toro en Perlman nooit een derde Hellboy hebben mogen maken. De potentie was er wel degelijk.

3,5* (was 4*)

Phantasm

  • 6832 berichten
  • 6755 stemmen

4 april 2020, 12:21 uur

Net zo leuk als zijn voorganger, prima vermaak, kijkt lekker weg.

Shadowed

  • 9036 berichten
  • 5627 stemmen

1 juli 2020, 23:24 uur

Beter dan deel 1.

Na deel 1 de volgende dag gelijk het vervolg opgezet. Omdat deel 1 me eigenlijk behoorlijk tegenviel ging ik met twijfels aan deel 2. Maar gelukkig heeft Del Toro met dit deel vooruitgang geboekt met een hoop zaken uit deel 1. Al is het nog steeds niet bovengemiddeld.

Maar visueel ziet het er in ieder geval een stuk beter uit. Del Toro had duidelijk wat meer budget, en mocht hier ook wat meer mee zijn eigen ding doen. Toch denk ik dat de studio het niet aan durfde om aan een R-rating vervolg te beginnen. Alhoewel deel 1 ook best braaf was, was het tenminste niet your average superhero-flick en bevatte Nazi's in zijn verhaal. Dit gaat toch weer meer richting pure superheldenformules op.

Maar Del Toro doet dat wel wat beter. Enkele scenes springen er namelijk behoorlijk uit. Met als hoogtepunt de bosgigant midden in de stad. Dat was toch een behoorlijk mooi vormgegeven scene. Voor de rest gaat Del Toro met zijn vervolgdeel wat meer richting folklore op, en daar voelt hij zich ook duidelijk beter mee in zijn element.

Perlman is ook nog steeds een leuke Hellboy, maar Del Toro slaagt er nog steeds niet in om goede bijkarakters neer te zetten en om van Hellboy zelf een memorabele superheld te maken. Als klap op de vuurpijl dit keer ook nog vreselijke schurken erbij. De toegevoegde karakters zijn ook werkelijk onuitstaanbaar, met als dieptepunt Watson. Goss acteert goed, maar zijn rol is gewoon zo saai en zo standaard dat het eigenlijk niet uitmaakt of hij goed of niet acteert.

Gelukkig ziet het er visueel gewoon een stuk beter uit. Grotere actiescènes, enkele memorabele stukjes en vooral gewoon een overvloed aan wezentjes en monsters, waarvan er enkele heel goed uitzien. Angel of Death bijvoorbeeld. Doet ook wat denken aan Del Toro's hoogtepunt Pan's Labyrinth.

Een hoger entertainment gehalte, maar nog steeds niet erg goed. Het is dat de film er beter uitziet en daardoor beter wegkijkt. Maar ik blijf het niet begrijpen dat als je zo'n sarcastische superheld als titelrol neerzet nog steeds met zulke standaard bijkarakters/schurken kan komen. Nuala & Nuada zijn werkelijk de meest simpele en standaard uitgewerkte karakters. Optimale irritatie. Maar voor de rest een vooruitgang op deel 1.

maurice32

  • 1194 berichten
  • 1681 stemmen

5 juli 2020, 13:11 uur

Blijft toch een heerlijke film.

Number23

  • 8300 berichten
  • 5057 stemmen

16 november 2020, 13:56 uur

Weer eens opgezet en alle wezens blijven er fantastisch uitzien

Roger Thornhill

  • 5645 berichten
  • 2241 stemmen

25 januari 2022, 21:11 uur

Wat mij betreft veel leuker dan deel 1, met een strakker plot en een betere climax. Een heerlijk modern sprookje ontsproten aan een verbeelding die énig in z'n soort is. Visueel hoogtepunt is de trollenmarkt met een verzameling wezens die Mézières (helaas toevallig net R.I.P. ...) waardig is, maar het dramatische hoogtepunt is juist heel klein: het samenzijn wanneer Hellboy en Abe het op een zuipen zetten. Wel weigert Abe eerst het biertje dat Hellboy hem offreert: "My body is a temple." Hellboy: "No, it's an amusem*nt park." (Doug Jones is sowieso geweldig in deze film.)

Rare scène trouwens wanneer ze op het einde in de Ierse grotten komen en daar de Angel of Death ontmoeten: ik moest onmiddellijk en onontkoombaar denken aan de Mines of Moria wanneer de Mouth of Sauron daar hof zou houden. Vreemd dat niemand Del Toro op die twee gelijkenissen heeft gewezen.

Wouter

  • 18666 berichten
  • 3009 stemmen

20 december 2022, 06:53 uur

Mijn hemel, ik was er niet op voorbereid hoe goed deze film was.

Lovelyboy

  • 3226 berichten
  • 2367 stemmen

22 december 2022, 22:16 uur

Vorige week op game avond de eerste gezien, en deze week op de gameavond nummer twee aan de beurt. En hoewel wel eens gezien kon ik me er weinig meer van herinneren. Er naar uit kijken deed ik niet echt, sterker, ik had wel zin in wat anders. Desondanks toch even doorgezet en zowaar verrast met een leuke film. Waarom weet ik niet maar ergens leefde in mij dat dit een matige film zou zijn, maar dat viel gelukkig mee.

De mix is bekend met de jaren '50, een baas die de zaak in toom probeer te houden, een bad guy met plannen en uiteraard Hellboy met zijn maatjes. Natuurlijk is het alweer vrij snel bal, en hoewel een ander vooroordeel was dat deze film veel meer leunt op cgi en alles groter en over the top moet zijn, viel dat ook best mee. Kostelijk zijn een aantal scènes zoals die in het veilinghuis met de tandfeeen en de eerste ontmoeting met Nuada en heeft de film voldoende actie en humor.

Opvallend vind ik vooral dat Perlman beter in zijn element lijkt, vooral minder traag en log, en daarmee een betere acte de presence geeft dan in de eerste film. Maar het betreft niet alleen Perlman, de hele film voelt eigenlijk iets vlotter en gelikter dan het eerste deel en dat doet Del Toro toch knap ook al zal het toch ook liggen aan de mogelijkheden met een budget dat zo'n twintig tot dertig miljoen meer behelst. Voeg daar een uitstekende bad guy aan toe en dan zie ik Krauss door de vingers die zijn leuke momenten heeft maar ook regelmatig op het randje van ontzettend flauw bivakkeert.

En zo valt Hellboy 2 me ontzettend mee en bevalt prima als meer dan acceptabele comic verfilming. Sterker, ik vind dit deel beter, iets dat het stemgemiddelde ook uitwijst.

Vorige123121314Volgende

Hellboy II: The Golden Army (Film, 2008) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Baja Boats For Sale On Craigslist
Grammar in Plain English - PDF Free Download
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6379

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.